Përshtatës i energjisë

Kuptimi i përshtatësit të jashtëm AC DC: një njësi e jashtme që konverton rrymë alternative 100-240 V në rrymë të vazhdueshme Klasifikimi i përshtatësve të jashtëm të rrymës AC DC; Sipas strukturës, mund të ndahet në adaptorë të rrymës të montuar në mur dhe adaptorë të rrymës së desktopit. Përshtatësi i rrymës me prizë muri ndahet në përshtatësin e energjisë standarde kombëtare, përshtatësin e rrymës amerikane, përshtatësin e prizës në Mbretërinë e Bashkuar, përshtatësin e rrymës në Australi, përshtatësin e rrymës koreane, përshtatësin japonez të rrymës, përshtatësin e energjisë indian dhe të këmbyeshëm Përshtatës i rrymës së prizës AC
Përshtatësi i rrymës në desktop ndahet në përshtatës të montuar të energjisë dhe përshtatës të integruar të energjisë. Për përshtatësin e montuar të energjisë, kordoni i rrymës AC mund të ndahet nga trupi i furnizimit me energji elektrike. Telat e rrymës AC në vende të ndryshme kanë priza të ndryshme AC. Hyrja AC e përshtatësit të montuar të rrymës është IEC 320-C8, IEC320-C6 dhe IEC320-C14.
Kërkesat e sigurisë së përshtatësve të energjisë në vende të ndryshme: UL në ​​Shtetet e Bashkuara, cUL në ​​Kanada, CE UKCA në Mbretërinë e Bashkuar, CE GS në Gjermani, CE në Francë dhe vende të tjera evropiane kërkojnë gjithashtu certifikata CE. Korea KC, Japonia PSE, Australia Zelanda e Re SAA, Singapor PSB, China CCC
Aplikimi i përshtatësit të rrymës AC DC: kamera CCTV, shirit LED, pastrues uji, pastrues ajri, batanije ngrohëse, masazhues elektrik, pajisje audio, pajisje testimi, pajisje IT, pajisje të vogla shtëpiake, etj.