Електричен полнач за инвалидска количка

Електрични инвалидски колички се развиваат врз основа на рачни колички, со додадени компоненти како што се модули за погон на батерии, контролни модули и полначи. Се користи од лица со посебни потреби, како што се инвалиди и стари лица, и стана незаменливо превозно средство за нив. Постојат два вида батерии за напојување кои најчесто се користат во електрични колички, оловни киселински батерии и литиумски батерии. Може да се полни и постојано да се користи и може да го контролира движењето на електричната количка со помош на рачката за интелигентна контрола. Најчесто се користат електричен полнач за батерии со оловна киселина 24V2A, полнач за оловна киселина со електрична количка 24V5A, полнач за батерии со оловна киселина со инвалидска количка 24V7A и полнач за литиум батерија со електрична количка 29.4V2A, електричен полнач за литиумска батерија 29.4V5A, електрична количка 29.4V7A полнач за литиумска батерија